Εδώ θα πληρώσουμε τη νύφη

Download, κατέβασε τα πάντα, αλλά πως;

 

Το internet έχει πάρα πολλές χρήσεις, η πιο δημοφιλής χρήση σίγουρα είναι το κατέβασμα διάφορων αρχείων όπως ταινίες, τραγούδια, προγράμματα κτλ. Δεν είναι όμως και η πιο απλή διαδικασία και καμιά φορά μπορεί να είναι και επικίνδυνη καθώς τα αρχεία που κατεβάζουμε μπορεί να κρύβουν και διαφόρων τύπων ιούς. Θα δούμε αναλυτικότερα τους δύο πιο γνωστούς τρόπους.

Download DirectDirect download

Υπάρχουν πολλές εταιρίες στο χώρο οι οποίες φιλοξενούν τα αρχεία χωρίς να εξετάζουν αν έχουν πνευματικά δικαιώματα εκτός και αν δεχτούν κάποια καταγγελία. Ο οποιοσδήποτε μπορεί να ανεβάσει αρχεία δωρεάν με κάποιους περιορισμούς ανάλογα την εταιρεία ή με πληρωμή. Σε όλες τις περιπτώσεις τα μεγάλα αρχεία (π.χ. ταινίες) θα πρέπει να διασπαστούν σε μικρότερα αρχεία.

Ξεκινάμε τη διαδικασία αναζητώντας τα αρχεία που θέλουμε στα forum που τα έχουν καταχωρημένα, πατάμε τα links και οδηγούμαστε στη σελίδα της εταιρείας που τα φιλοξενούν. Στη συνέχεια ακολουθούμε τις οδηγίες που έχει η κάθε εταιρεία και μετά από μερικά κλικ ξεκινά η διαδικασία του κατεβάσματος. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για τα υπόλοιπα αρχεία εφόσον υπάρχουν. Θα χρειαστεί να περιμένετε κάποιο χρονικό διάστημα ανάμεσα στα αρχεία αν δεν έχετε λογαριασμό με πληρωμή. Αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία αποσυμπιέζουμε τα αρχεία και είμαστε έτοιμοι.

Μερικές από τις εταιρίες που φιλοξενούν αρχεία είναι: | icoUploaded | icoEasyBytez | icoRapidGator | icoUseNet | icoUploadCloud |

Site/Forum/Blog
icoWeb-Planet | icoGreekicoGreekIn |

 


Download TorrentsTorrent download

Εδώ τα πράγματα είναι λίγο διαφορετικά. Τα αρχεία δεν φιλοξενούνται σε κάποιο server αλλά στον υπολογιστή μας. Αλλά ας το πάρουμε απ' την αρχή.
Torrent λέγεται το αρχείο που περιέχει όλες τις πληροφορίες που χρειάζονται για να κατέβει ένα συγκεκριμένο αρχείο, π.χ. ένα mp3 ή ένα avi: το όνομα του αρχείου, το μέγεθός του, τα locations από τα οποία κατεβαίνει κλπ. Το torrent είναι συνήθως πολύ μικρό σε μέγεθος (περί τα 30 KB). Η ταχύτητα με την οποία κατεβαίνει ένα αρχείο είναι ευθέως ανάλογη με τον αριθμό των χρηστών που το κατεβάζουν. Έγιναν πολύ δημοφιλή γιατί δεν στηρίζονται σε ένα συγκεκριμένο server, και άρα δεν μπορούν εύκολα να τιναχθούν στον αέρα από εταιρείες που διεκδικούν τα πνευματικά τους δικαιώματα και να μας αφήσουν χρόνους όπως συνέβη με το Napster και τους διαδόχους του. Τα torrents διασφαλίζουν την ανωνυμία των seeders –των κατόχων ενός συγκεκριμένου αρχείου– τουλάχιστον στις χώρες όπου, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, οι Internet Service Providers δεν είναι υποχρεωμένοι να παρέχουν τα στοιχεία των IPs. Η Ελλάδα περιλαμβάνεται, τουλάχιστον προς το παρόν, στις χώρες αυτές. Με απλά λόγια, τα torrents είναι ο εφιάλτης των δισκογραφικών και των εταιρειών παραγωγής ταινιών, καθώς τα τελευταία χρόνια το είδος αυτό της ψηφιακής κλοπής έχει ανθίσει. Άλλη βασική διαφορά από τους άλλους τρόπους download είναι η έμφαση που δίνουν στο sharing των αρχείων, ενώ στα direct download μπορούσες κάλλιστα να κατεβάζεις αρχεία χωρίς να "προσφέρεις" στην κοινότητα, εδώ το task είναι μάλλον δύσκολο. Χαρακτηριστικό είναι ότι διάφορα hacks που εμφανίστηκαν κατά καιρούς, τα οποία επέτρεπαν να κατεβάζεις χωρίς να προσφέρεις, αποβλήθηκαν από την κοινότητα, μέσω των ίδιων των χρηστών. Τα torrents ουσιαστικά υποχρεώνουν τους χρήστες που κατεβάζουν να προσφέρουν ταυτόχρονα, πολλές φορές με αυστηρό ratio.

Για να κατεβάσουμε torrents θα πρέπει πρώτα να τα αναζητήσουμε στο internet ή να εγγραφούμε σε κάποιο forum (κατά προτίμηση ελληνικό για να βρίσκουμε αρχεία που δεν υπάρχουν στα ξένα forum. Στη συνέχεια θα χρειάζεστε έναν torrent client, όπως το bit Torrent, το uTorrent, το Deluge ή το Vuze. Όλοι οι παραπάνω –και άπειροι ακόμα– κατεβαίνουν δωρεάν από τα site τους, εγκαθίστανται στον υπολογιστή σας και είναι έτοιμοι προς χρήση με ένα απλό installation, το οποίο στις περισσότερες περιπτώσεις σας ζητά απλά την ταχύτητα του modem σας.

Trackers/Forum
ThePirateBayThePirateBay | icoKickass | icoYTS.agYTS.gs, YTS.pe | ico1337Χ | icoRARBG | icoExtraTorrent | icoGreek-Team | icoΗellastz | icoPeeratikotrellasTrellas |icoCherryKissicoExoticaΖ |

Όσα από τα forum χρειάζονται πρόσκληση από άλλα μέλη για την εγγραφή, ανά διαστήματα ανοίγουν τις εγγραφές σε τυχαίες ημερομηνίες.


PopCornPopcorn Time

Μία ξεχωριστή κατηγορία είναι το site PopcornTime.io. Πρόκειται για ένα site που μπορείς να βλέπεις ταινίες online. Κατεβάζεις την εφαρμογή που σου παρέχει το site, το εγκαθιστάς και βλέπεις τις ταινίες/σειρές που θέλεις, τόσο απλά. Αν θες περισσότερες πληροφορίες για τη διαδικασία πάτα εδώ, αν και είναι τόσο απλή η διαδικασία που μάλλον είναι περιττές.

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις και τη διάσπαση του popcorntime.io οι προγραμματιστές που αποχώρισαν δημιούργησαν το popcorn-time.to. Παράλληλα υπάρχει και το popcorntime.sh όπου είναι και το επικρατέστερο αλλά και το time4popcorn.se, ενώ οι προγραμματιστές που παρέμειναν από την ομάδα δημιούργησαν το butterproject.org. Την ίδια στιγμή το strem.io κερδίζει το χαμένο έδαφος, ενώ και το teatv.net είναι μια καλή εναλλακτική λύση. Αξιόλογο είναι και το Terrarium TV αλλά μόνο για Android.
ΠΡΟΣΟΧΗ Αρκετοί θα εκμεταλλευτούν την κατάσταση και θα ανεβάσουν malware εκδόσεις του (δείτε ένα πχ: Προσοχή στο μαϊμού PopCorn-Time που κυκλοφορεί). Άρα, να προσέχετε από πού το κατεβάζετε και να ακολουθείτε τα links από μεγάλες και έγκυρες ιστοσελίδες, και όχι ότι βρίσκετε δεξιά και αριστερά. Αυτό βέβαια, ισχύει πάντα, για οτιδήποτε κατεβάζετε, και όχι μόνο για το PopCornTime.

Παρόμοιο και ίσως σε κάποια σημεία και καλύτερο είναι το Stremio.


KodiΜην παραλήψεις να δεις και το KODI Entertainment Center (πρώην xbmc), όπου μπορείς να δεις ταινίες, σειρές, αθλητικά, να ακούσεις μουσική, να δεις βίντεο στο youtube και πολλά άλλα. Μπορείς να το κατεβάσεις από εδώ, ενώ για περισσότερες πληροφορίες για το τι μπορείς να κάνεις με το KODI δες αναλυτικό οδηγό εδώ και εδώ.


subtitlesΥπότιτλοι

Οι Ελληνικοί υπότιτλοι είναι απαραίτητοι για όσους κατεβάζουν ταινίες και σειρές από το Internet, αλλά δεν γνωρίζουν καλά αγγλικά. Ευτυχώς, υπάρχουν Ελληνικοί υπότιτλοι στο Internet για τις περισσότερες δημοφιλείς ταινίες και σειρές.

icoSubs4Free, Subs4Seriesicoxsubs.tv | icoOpenSubtitles.org | bsplayer-subtitles | icoFileBot | Python Subtitle Downloader |

 

Μετά την απόφαση της Επιτροπής για τη Διαδικτυακή Προσβολή Δικαιωμάτων Πνευματικής Ιδιοκτησίας (ΕΔΠΠΙ), διατάχτηκε στους ελληνικούς παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου να διακόψουν την πρόσβαση σε πολλά ονόματα χώρου (domain names).
Ο πιο ασφαλής τρόπος για παράκαμψη της απαγόρευσης είναι η αγορά VPN, ενώ ο πιο εύκολος και οικονομικός τρόπος είναι η αλλαγή DNS.
Cloudflare IPv4 Primary DNS: 1.1.1.1 Secondary DNS: 1.0.0.1.
Cloudflare IPv6 Primary DNS: 2606:4700:4700::1111 Secondary DNS: 2606:4700:4700::1001
Google IPv4 Primary DNS: 8.8.8.8 Secondary DNS: 8.8.4.4.
Google IPv6 Primary DNS: 2001:4860:4860::8888 Secondary DNS: 2001:4860:4860::8844
Για περισσότερες πληροφορίες και άλλους τρόπους δες εδώ.


Χρησιμοποιήστε τα παραπάνω link με δική σας ευθύνη. Το StartPage δεν φέρει καμία ευθύνη για το περιεχόμενο άλλων site. Κατεβάστε τα αρχεία για προσωπική σας χρήση και μόνο για δοκιμαστικό σκοπό. Κατόπιν να αγοράζετε τα αρχεία από τον δημιουργό τους.