Εδώ θα πληρώσουμε τη νύφη

Εποχιακά

Πρωταπριλιά

prwti apriliou

Κατά την 1η Απριλίου, συνηθίζεται να λέγονται καλοπροαίρετα ψέματα λόγω εθίμου. Τα ψέματα της Πρωταπριλιάς είναι ένα έθιμο που μας έχει έρθει από την Ευρώπη. Υπάρχουν διάφορες εκδοχές σχετικά με τον τόπο και τον χρόνο που γεννήθηκε το έθιμο αυτό. Δύο από αυτές όμως, είναι οι επικρατέστερες.

25η Μαρτίου, θρησκευτική και εθνική γιορτή

25 martiou

Η 25η Μαρτίου είναι μέρα γιορτής και έχει διπλή σημασία για τους Έλληνες. Είναι θρησκευτική και εθνική γιορτή. Είναι θρησκευτική, γιατί γιορτάζουμε τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου και εθνική, γιατί η ημέρα αυτή σηματοδοτεί την έναρξη της ελληνικής επανάστασης ενάντια στους Τούρκους, το 1821.

Απόκριες 2015

Apokries2015

Απόκριες ονομάζονται οι τρεις εβδομάδες πριν από τη Μεγάλη Σαρακοστή. Ταυτίζονται με την περίοδο του Τριωδίου, μια κινητή περίοδο στην Ορθόδοξη Χριστιανική παράδοση από την Κυριακή του Τελώνου και του Φαρισαίου μέχρι την Κυριακή της Τυροφάγου ή Τυρινής.

Χριστούγεννα, Πρωτοχρονιά, Φώτα 2015

 2015ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ - ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ
...με γιορτινές εκδηλώσεις στην Αθήνα1, Αθήνα2, Αθήνα3, για παιδιά1, για παιδιά2, Πειραιάς, Π.Φάληρο, Μαρούσι, Θεσσαλονίκη, Λαμία, Βέροια, Χαλκίδα, Α.Μάνη, Καλαμάτα.
Όπως κάθε χρόνο τέτοια εποχή η 
Google και η Microsoft/Norad μας βάζουν στο πνεύμα των Χριστουγέννων και μετρούν αντίστροφα μέχρι να έρθει ο Άι Βασίλης. Εμείς στην Ελλάδα τον περιμένουμε μαζί με το νέο έτος και μετράμε λίγο περισσότερο. Μέχρι τότε ψωνίζουμε τα στολίδια που θα χρειαστούμε, ετοιμάζουμε την κουζίνα μας, μαθαίνουμε και κανένα ποιηματάκι και φροντίζουμε να είμαστε καλά παιδάκια για να μας στείλει ο Άι Βασίλης γράμμα, ή να του στείλουμε εμείς.