Εδώ θα πληρώσουμε τη νύφη

Τεχνολογία για όλους

Επαναφορτιζόμενες μπαταρίες και μη, ποια είναι η σωστή χρήση τους

Battery

Καθημερινά όλοι μας ερχόμαστε σε επαφή με διάφορες συσκευές οι οποίες είναι επαναφορτιζόμενες η έστω φέρουν επαναφορτιζόμενη μπαταρία. Σίγουρα όμως κανένας μας δεν έκατσε να σκεφτεί τι περίπου συμβαίνει κατά την διάρκεια της φόρτισης μια επαναφορτιζόμενης μπαταρίας - τη γενική φιλοσοφία.

Έξυπνα τηλέφωνα, λειτουργικά και εφαρμογές

Smartphones

Το έξυπνο τηλέφωνο (αγγλικά: smartphone) είναι ένα κινητό τηλέφωνο βασισμένο σε ένα λειτουργικό σύστημα κινητής τηλεφωνίας με περισσότερη προηγμένη υπολογιστική ικανότητα και συνδεσιμότητα σε σχέση με ένα απλό κινητό τηλέφωνο. Τα πρώτα smartphones συνδύαζαν τις λειτουργίες ενός προσωπικού ψηφιακού βοηθού (PDA) και ενός κινητού τηλεφώνου. Σε μεταγενέστερα μοντέλα προστέθηκαν οι λειτουργίες των φορητών media players, low-end compact ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές, βιντεοκάμερες τσέπης, καθώς και μονάδες πλοήγησης GPS, με αποτέλεσμα να διαμορφωθεί μια πολυχρηστική συσκευή. Πολλά σύγχρονα smartphones περιλαμβάνουν επίσης οθόνες αφής υψηλής ανάλυσης και web browsers που εμφανίζουν τυποποιημένες ιστοσελίδες, καθώς και βελτιστοποιημένες ιστοσελίδες για κινητά. Η πρόσβαση σε δεδομένα υψηλής ταχύτητας παρέχεται μέσω Wi-Fi και μέσω κινητών ευρυζωνικών υπηρεσιών. Τα τελευταία χρόνια, η ταχεία ανάπτυξη στην αγορά των εφαρμογών για κινητά και στο εμπόριο κινητών τηλεφώνων έχει γίνει οδηγός για την ευρεία υιοθέτηση των smartphones.

Download, κατέβασε τα πάντα, αλλά πως;

 

Το internet έχει πάρα πολλές χρήσεις, η πιο δημοφιλής χρήση σίγουρα είναι το κατέβασμα διάφορων αρχείων όπως ταινίες, τραγούδια, προγράμματα κτλ. Δεν είναι όμως και η πιο απλή διαδικασία και καμιά φορά μπορεί να είναι και επικίνδυνη καθώς τα αρχεία που κατεβάζουμε μπορεί να κρύβουν και διαφόρων τύπων ιούς. Θα δούμε αναλυτικότερα τους δύο πιο γνωστούς τρόπους.