Εδώ θα πληρώσουμε τη νύφη

Εικονική ψηφιακή βοηθός

Virtual assistant

Μία εικονική βοηθός ή ψηφιακός βοηθός, είναι ένα πρόγραμμα εφαρμογής που κατανοεί φωνητικές εντολές φυσικής γλώσσας και ολοκληρώνει εργασίες για το χρήστη. Είναι συνήθως βασισμένα στο cloud που απαιτούν συσκευές και / ή εφαρμογές συνδεδεμένες στο διαδίκτυο.

Αυτά τα καθήκοντα, τα οποία κατά βάση εκτελούνται από έναν προσωπικό βοηθό ή γραμματέα, περιλαμβάνουν λήψη υπαγόρευσης, ανάγνωση κειμένου ή μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου δυνατά, αναζήτηση αριθμών τηλεφώνου, προγραμματισμός, τηλεφωνικές κλήσεις και υπενθύμιση στον τελικό χρήστη σχετικά με ραντεβού.

Οι εικονικοί βοηθοί μπορούν επίσης να αντιπαραβληθούν με έναν άλλο τύπο προγραμματισμού ΑΙ που αντιμετωπίζει ο καταναλωτής, που ονομάζεται έξυπνοι σύμβουλοι. Τα προγράμματα έξυπνων συμβούλων προσανατολίζονται στο θέμα, ενώ οι εικονικοί βοηθοί προσανατολίζονται στην εργασία.

Οι τεχνολογίες που "κινούν" τους εικονικούς βοηθούς απαιτούν τεράστια ποσά δεδομένων, τα οποία τροφοδοτούν πλατφόρμες τεχνητής νοημοσύνης (AI), συμπεριλαμβανομένης της μηχανικής μάθησης, επεξεργασίας φυσικής γλώσσας και πλατφόρμες αναγνώρισης ομιλίας. Καθώς ο τελικός χρήστης αλληλεπιδρά με μία εικονική βοηθό, ο προγραμματισμός AI χρησιμοποιεί εξελιγμένους αλγόριθμους για να μάθει από την εισαγωγή δεδομένων και να γίνει καλύτερη στην πρόβλεψη των αναγκών του τελικού χρήστη.

Οι εικονικοί βοηθοί συνήθως εκτελούν απλές εργασίες για τους τελικούς χρήστες, όπως η προσθήκη εργασιών σε ένα ημερολόγιο. παρέχοντας πληροφορίες που συνήθως αναζητούνται σε ένα πρόγραμμα περιήγησης ιστού. ή τον έλεγχο και τον έλεγχο της κατάστασης των έξυπνων οικιακών συσκευών, συμπεριλαμβανομένων των φώτων, των φωτογραφικών μηχανών και των θερμοστατών. Οι χρήστες επίσης δίνουν στις εικονικούς βοηθούς τη δυνατότητα να πραγματοποιούν και να λαμβάνουν τηλεφωνικές κλήσεις, να δημιουργούν μηνύματα κειμένου, να λαμβάνουν οδηγίες, να ακούν νέα και αναφορές καιρού, να βρίσκουν ξενοδοχεία ή εστιατόρια, να ελέγχουν τις πτήσεις, να ακούν μουσική ή να παίζουν παιχνίδια.

 

Amazon AlexaAlexa
από την Amazon

amazon.com/Amazon-Echo-And-Alexa-Devices

Η Amazon Alexa, είναι μία εικονική βοηθός που αναπτύχθηκε από την Amazon, χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά στο Amazon Echo και τα έξυπνα ηχεία του Amazon Echo Dot που αναπτύχθηκαν από το Amazon Lab126. Είναι ικανή για φωνητική αλληλεπίδραση, αναπαραγωγή μουσικής, δημιουργία λιστών εργασίας, ρύθμιση συναγερμών, ροή podcasts, αναπαραγωγή audiobooks και παροχή καιρού, κυκλοφορίας, αθλητισμού και άλλων πληροφοριών σε πραγματικό χρόνο, όπως ειδήσεις. Η Alexa μπορεί επίσης να ελέγξει πολλές έξυπνες συσκευές που χρησιμοποιούνται ως σύστημα οικιακού αυτοματισμού. Οι χρήστες μπορούν να επεκτείνουν τις δυνατότητες της Alexa εγκαθιστώντας "δεξιότητες" (πρόσθετες λειτουργίες που αναπτύσσονται από προμηθευτές τρίτων κατασκευαστών, σε άλλες ρυθμίσεις που συνήθως ονομάζονται εφαρμογές όπως προγράμματα καιρού και χαρακτηριστικά ήχου).

Οι περισσότερες συσκευές με την Alexa επιτρέπουν στους χρήστες να ενεργοποιούν τη συσκευή χρησιμοποιώντας μια λέξη εγρήγορσης (όπως: Alexa). Άλλες συσκευές (όπως η κινητή εφαρμογή Amazon σε iOS ή Android) απαιτούν από το χρήστη να πιέσει ένα κουμπί για να ενεργοποιήσει τη λειτουργία ακρόασης της Alexa. Επί του παρόντος, η αλληλεπίδραση και η επικοινωνία με την Alexa διατίθενται μόνο στα αγγλικά, γερμανικά, γαλλικά, ιταλικά, ισπανικά, και ιαπωνικά. Το Νοέμβριο του 2017, η Alexa έγινε διαθέσιμη στην καναδική αγορά μόνο στα αγγλικά.

Από τον Σεπτέμβριο του 2017, η Amazon είχε περισσότερους από 5.000 υπαλλήλους που εργάζονταν στην Alexa και σε σχετικά προϊόντα. Τον Ιανουάριο του 2019, η ομάδα συσκευών της Amazon ανακοίνωσε ότι είχαν πουλήσει πάνω από 100 εκατομμύρια συσκευές με δυνατότητα Alexa.

iOS AppStore Android AppStore

Πηγή: Wikipedia

 

Google AssistantAssistant
από την Google

assistant.google.com

Η Google Assistant είναι μία εικονική προσωπική βοηθός που αναπτύχθηκε από την Google και ανακοινώθηκε στη διάσκεψη προγραμματιστών τον Μάιο του 2016. Η Google Assistant δεν υποστηρίζεται ακόμα από τα Ελληνικά.Σε αντίθεση με το Google Now, η Google Assistant μπορεί να κάνει αμφίδρομες συνομιλίες.

Η βοηθός ξεκίνησε αρχικά ως μέρος της εφαρμογής ανταλλαγής μηνυμάτων της Google Allo και του ομιλητή που ενεργοποίησε τη φωνή του στο Google Home. Μετά από μια περίοδο αποκλειστικότητας στα smartphone Pixel και Pixel XL, άρχισε να αναπτύσσεται σε άλλες συσκευές Android τον Φεβρουάριο του 2017, συμπεριλαμβανομένων των smartphones τρίτων κατασκευαστών και του Android Wear και κυκλοφόρησε ως ανεξάρτητη εφαρμογή στο λειτουργικό σύστημα iOS το Μάιο. Παράλληλα με την ανακοίνωση ενός κιτ ανάπτυξης λογισμικού τον Απρίλιο του 2017, ο Βοηθός ήταν και επεκτείνεται περαιτέρω για να υποστηρίξει μια μεγάλη ποικιλία συσκευών, συμπεριλαμβανομένων των αυτοκινήτων και των έξυπνων οικιακών συσκευών. Η λειτουργικότητα της βοηθού μπορεί επίσης να ενισχυθεί από τρίτους προγραμματιστές.

Οι χρήστες αλληλεπιδρούν κυρίως με τη βοηθό Google μέσω της φυσικής φωνής, παρόλο που υποστηρίζεται επίσης η πληκτρολόγηση. Με τον ίδιο τρόπο και τρόπο με το Google Now, η βοηθός μπορεί να ψάξει στο Internet, να προγραμματίσει συμβάντα και συναγερμοί, να ρυθμίσει τις ρυθμίσεις υλικού στη συσκευή του χρήστη και να εμφανίσει πληροφορίες από τον λογαριασμό Google του χρήστη. Η Google ανακοίνωσε επίσης ότι η βοηθός θα είναι σε θέση να εντοπίσει αντικείμενα και να συλλέξει οπτικές πληροφορίες μέσω της κάμερας της συσκευής και να υποστηρίξει την αγορά προϊόντων και την αποστολή χρημάτων.

iOS AppStore Android AppStore

Πηγή: Wikipedia

 

Mixrosoft CortanaCortana
από τη Microsoft

microsoft.com/en-us/cortana

Η Cortana είναι μία εικονική βοηθός που δημιουργήθηκε από τη Microsoft για τα Windows 10, Invoke έξυπνα ηχεία, Microsoft Band, Ακουστικά Surface, Xbox One, iOS, Android, Windows Mexed Reality και Amazon Alexa.

Η Cortana μπορεί να ορίσει υπενθυμίσεις, να αναγνωρίσει τη φυσική φωνή χωρίς την απαίτηση για είσοδο πληκτρολογίου και να απαντήσει σε ερωτήσεις χρησιμοποιώντας πληροφορίες από τη μηχανή αναζήτησης Bing.

Η Cortana είναι προς το παρόν διαθέσιμη σε αγγλικά, πορτογαλικά, γαλλικά, γερμανικά, ιταλικά, ισπανικά, κινέζικα και ιαπωνικά, ανάλογα με την πλατφόρμα λογισμικού και την περιοχή στην οποία χρησιμοποιείται.

iOS AppStore Android AppStore

Πηγή: Wikipedia

 

VA Apple AiriSiri
από την Apple

apple.com/siri

Η Siri είναι μία εικονική βοηθός που ανήκει στα λειτουργικά συστήματα iOS, watchOS, macOS και tvOS της Apple Inc. Η βοηθός χρησιμοποιεί ερωτήματα φωνής για να απαντά σε ερωτήσεις, να κάνει συστάσεις και να εκτελεί ενέργειες μεταβιβάζοντας αιτήματα σε ένα σύνολο υπηρεσιών διαδικτύου. Το λογισμικό προσαρμόζεται στις προσωπικές γλωσσικές συνήθειες, τις αναζητήσεις και τις προτιμήσεις των χρηστών, με συνεχή χρήση. Τα αποτελέσματα που επιστρέφονται εξατομικεύονται.

Η Siri είναι ένα έργο που αναπτύχθηκε αρχικά από το Διεθνές Κέντρο Τεχνητής Νοημοσύνης της SRI. Ο μηχανισμός αναγνώρισης ομιλίας της παρέχεται από την Nuance Communications και η Siri χρησιμοποιεί προηγμένες τεχνολογίες εκμάθησης μηχανών για να λειτουργήσει. Η βοηθός φωνής κυκλοφόρησε ως εφαρμογή για iOS τον Φεβρουάριο του 2010 και εξαγοράστηκε από την Apple δύο μήνες αργότερα. Η Siri έχει γίνει από τότε ένα αναπόσπαστο κομμάτι των προϊόντων της Apple, έχοντας προσαρμοστεί σε άλλες συσκευές υλικού όλα αυτά τα χρόνια, συμπεριλαμβανομένων των νεώτερων μοντέλων iPhone, iPad, iPod Touch, Mac, AirPods, Apple TV και HomePod.

Η Siri υποστηρίζει ένα ευρύ φάσμα εντολών χρηστών, όπως εκτέλεση ενεργειών τηλεφώνου, έλεγχος βασικών πληροφοριών, προγραμματισμός συμβάντων και υπενθυμίσεων, χειρισμός ρυθμίσεων συσκευών, αναζήτηση στο Internet, περιήγηση σε περιοχές, εύρεση πληροφοριών σχετικά με την ψυχαγωγία και δυνατότητα σύνδεσης με εφαρμογές που ενσωματώνονται στο iOS. Με την κυκλοφορία του iOS 10 το 2016, η Apple άνοιξε περιορισμένη πρόσβαση τρίτου μέρους στο Siri, συμπεριλαμβανομένων των εφαρμογών ανταλλαγής μηνυμάτων τρίτων μερών, καθώς και των πληρωμών, της κοινής χρήσης και των κλήσεων στο διαδίκτυο. Με την κυκλοφορία του iOS 11, η Apple ενημέρωσε τις φωνές της Siri για πιο σαφείς, ανθρώπινες φωνές, υποστηρίζει τις επακόλουθες ερωτήσεις και τη μετάφραση των γλωσσών και τις πρόσθετες ενέργειες τρίτων. Η Siri απέκτησε επίσης τη δυνατότητα δημιουργίας πλήρως προσαρμόσιμων ενεργειών εντός του λειτουργικού συστήματος iOS καθώς και εφαρμογών τρίτου και πρώτου μέρους που ενεργοποιούνται από προσαρμοσμένες φωνητικές εντολές στο iOS 12.

Οι πρόσφατες εξελίξεις της Apple με τη Siri, συμπεριλαμβανομένης της δημιουργίας API για συγκεκριμένες εφαρμογές τρίτων, η νέα λειτουργία "Συντομεύσεις Siri", η οποία επιτρέπει στους χρήστες να δημιουργούν προσαρμοσμένες ενέργειες που ενεργοποιούνται από φωνητικές εντολές μέσα στο iOS, καθώς και η μηχανική μάθηση και τεχνητή νοημοσύνη οι επεξεργαστές συσκευών επέτρεψαν στη Siri να βελτιωθεί σημαντικά με τις τελευταίες εκδόσεις του iOS.

Πηγή: Wikipedia

 

Samsung Bixby

Bixby
από τη Samsung

samsung.com/global/galaxy/apps/bixby

Η Bixby είναι μία εικονική βοηθός που αναπτύχθηκε από τη Samsung Electronics το 2017. Η Bixby παρουσιάστηκε μαζί με τα Samsung Galaxy S8 και S8+, καθώς και το Samsung Galaxy Tab A κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης Samsung Galaxy Unpacked 2017, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 29 Μαρτίου 2017. Η Samsung ανακοίνωσε επίσημα τη Bixby μία εβδομάδα πριν από την έναρξη, αλλά έκανε την πρώτη της εμφάνιση μόνο κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης. Η Bixby μπορεί επίσης να φορτωθεί και σε παλαιότερες συσκευές Galaxy που χρησιμοποιούν Android Nougat.

Η Bixby αντιπροσωπεύει μια σημαντική επανεκκίνηση για το S Voice, το app assistant της Samsung που κυκλοφόρησε το 2012 με το Galaxy S III.

Τον Μάιο του 2017, η Samsung ανακοίνωσε ότι η Bixby θα έρχεται στη γραμμή των ψυγείων Family Hub 2.0, καθιστώντας το το πρώτο μη κινητό προϊόν που θα περιλαμβάνει τον εικονικό βοηθό.

Τον Οκτώβριο του 2017, η Samsung ανακοίνωσε την κυκλοφορία του Bixby 2.0 κατά τη διάρκεια της ετήσιας διάσκεψης ανάπτυξης στο Σαν Φρανσίσκο. Η νέα έκδοση έχει προγραμματιστεί να κυκλοφορήσει στη γραμμή των συνδεδεμένων προϊόντων της εταιρείας, συμπεριλαμβανομένων των smartphones, των τηλεοράσεων και των ψυγείων. Επιπλέον, θα επιτρέπεται σε τρίτους να αναπτύξουν εφαρμογές για τη Bixby χρησιμοποιώντας το Κιτ Ανάπτυξης της Samsung.

Πηγή: Wikipedia

 

VA MAICMAIC
από τη MLS

mlsinnovation.com/gr/mls-maic.html | maic.gr

Η MAIC είναι η καλύτερη προσωπική βοηθός που είχατε ποτέ και είναι πάντα διαθέσιμη να σας εξυπηρετήσει και να κάνει τη ζωή σας πιο απλή και πιο εύκολη. Η MAIC σας λύνει τα χέρια: Απλά της μιλάτε και εκείνη πραγματοποιεί κλήσεις, γράφει μηνύματα, βρίσκει για εσάς ανοιχτά φαρμακεία, βενζινάδικα τράπεζες…και αν επιθυμείτε μπορεί να σας πλοηγήσει κιόλας. Τι άλλο κάνει? Ψάχνει για εσάς στο Google, βρίσκει τα αγαπημένα σας video στο YouTube, ανοίγει όποια εφαρμογή θέλετε και πολλά ακόμη!

Πηγή: Techgear

 

Εικονική ψηφιακή βοηθός - Virtual Personal Assistant

 Η τεχνολογία του αύριο είναι εδώ σήμερα!